21 maart 2024 | Bestuurswissel tijdens ALV

In de Diezerstraat is het voormalige statenzaalcomplex getransformeerd tot Grand Café, hotel en hostel. Historie en symboliek zijn zichtbaar in het gebrandschilderd glas en de gedetailleerde muur- en plafondschilderingen.

Op donderdag 21 maart waren we te gast op deze bijzondere plek. In de Statenzaal namen we plaats achter het spreekgestoelte voor onze algemene ledenvergadering. Hier vond een bestuurswissel plaats. Na jaren van trouwe diens traden Ilona Grondman (secretaris), Bart van der Salm (voorzitter) en Tjerk Prinsse (penningmeester) af. Het nieuwe bestuur bestaat uit Anne Bolster (voorzitter), Yvonne Klompen (secretaris), Ruben Klinkenberg (penningmeester), Nino Bartelds (algemeen bestuurslid) en Chris Jan Vrieling (algemeen bestuurslid).

Na de ALV kregen we een inkijk in de historie, bijzonderheden en transformatie van het complex. Ruben Klinkenberg, lid van de ZVGS en projectarchitect van de transformatie, nam ons mee in de geschiedenis en de keuzes die zijn gemaakt tijdens het ontwerpproces. We kregen een toelichting op afwegingen tussen verduurzaming en behoud van monumentale waarden en de reconstructie van schilderingen op basis van (kleur)historisch onderzoek. Een intensief project met een prachtig resultaat.

In de Koffiekamer genoten we vervolgens van een heerlijk diner. Voor ons opnieuw een geslaagde bijeenkomst.