Verslag lustrumreis Bologna

In 2021 bestond onze club 15 jaar. Traditiegetrouw wordt dat gevierd met een lustrumreis. Door corona werd de reis uitgesteld, maar op 15 september jl was het dan eindelijk zover!

Met een groep van 40 leden reisden we af naar Bologna. Met de belofte van een leuk programma en goede weersvoorspelling vertrokken we op een (hele) vroege donderdagochtend vanaf Schiphol.

Na een snelle check-in bij het hotel, stond er een lunch op ons te wachten bij Caffe della Corte. Aansluitend maakten we kennis met de stad door een stadswandeling onder de bezielende leiding van een gids, die ons ook meenam in de stedenbouwkundige geschiedenis en opzet van de stad. De dag werd afgesloten met een typisch Italiaans diner bij Cantina Bentivoglio.

Dag twee. Waar de één een tikkeltje frisser wakker werd dan de ander, lukte het om met de voltallige groep een bezoek te brengen aan het Fierra district, het zakelijke stadsdeel, waar het contrast met het historische centrum duidelijk zichtbaar is. De stedenbouwkundige van de gemeente nam ons mee in de visie van de stad voor dit district en de perikelen van de woningmarkt in Italië.

Tijd voor ontspanning! Na de lunch stapten we op de mountainbike om een fietstocht te maken door de heuvels van Bologna. Een bezoek aan de prachtige basilica San Luca mocht daarbij niet ontbreken.  ’s Avonds dineerden we bij Donatello en werd de stad door menigeen tot in de vroege uurtjes verder ontdekt.

Zaterdag. Alweer de laatste dag in Bologna. Een bezoek aan het Enzo Ferrari Museum in Modena mocht niet ontbreken. Zowel architectonisch gezien als voor de autoliefhebber was dit een kijkje waard. Aansluitend stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. Tot zover verliep de reis volgens planning, waar het niet dat de terugreis gecanceld bleek. Maar met wat improvisatie en voor een aantal leden een verlenging van de reis met een nachtje Milaan, is ook dit goed gekomen.

We kijken terug op een prachtige lustrumreis met een hele leuke groep. Dank allen!

En was je niet mee? Over een paar jaar krijg je een herkansing. Zorg dat je het niet mist!